21 november 2023

Novemberrelease MedMij-standaarden

Algemeen
Ontwikkelaars
Standaarden
Abonnementen beheren

Novemberrelease MedMij-standaarden

Dit bericht is bedoeld voor ontwikkelaars.

Op 21-11 is er een patchrelease uitgebracht voor alle actuele releases (2020.02, 2020.01, 2019.01 en de nieuwste MedMij 6 publicatie). De november release draait grotendeels om verbeteringen in documentatie- en voorbeeldmateriaal en verduidelijking in kwalificatiemateriaal. De wijzigingen zijn eerder aan jullie voorgelegd in een vorig nieuwsbericht.

Voor zover het backward compatible kan, verwerken we jullie feedback uit de implementatie- en kwalificatietrajecten in zogeheten patchreleases. Zo verbeteren we de informatiestandaarden en de technische specificaties maandelijks. Deze wijzigingen hebben geen effect op de interoperabiliteit en de (lopende) kwalificaties. 

Elke actuele release bevat afzonderlijke versies van informatiestandaarden. Een overzicht van alle gegevensdiensten die je binnen MedMij kunt ontsluiten met te implementeren specificaties uit de informatiestandaard kun je vinden in de MedMij Catalogus.


Wijzigingen voor actuele releases worden in BITS apart geclassificeerd. De uiteindelijke selectie aan doorgevoerde wijzigingen zijn per patchrelease (ingelogd) te vinden via onderstaande links:

Publicatie                           

Te vinden via

2019.01

https://bits.nictiz.nl/issues/?filter=17108

2020.01

https://bits.nictiz.nl/issues/?filter=17109

2020.02

https://bits.nictiz.nl/issues/?filter=17110

MedMij 6

https://bits.nictiz.nl/issues/?filter=17107

 

De functionele wijzigingen zijn beschreven in het Nederlands, de technische wijzigingen in het Engels. De releasenotes vind je op het functioneel ontwerp per informatiestandaard.  

Heb je vragen over de november release? Neem dan contact op met het loket. De volgende patchrelease staat gepland voor eind december.  

 

Nictiz is de Nederlandse kennisorganisatie voor digitale informatievoorziening in de zorg.  

Nictiz ontwikkelt een visie op het zorginformatiestelsel en de architectuur die dat stelsel ondersteunt.
We ontwikkelen en beheren standaarden die digitale informatievoorziening mogelijk maken en zorgen ervoor dat zorginformatie eenduidig kan worden vastgelegd en uitgewisseld.  
Daarnaast adviseren we en delen we kennis over digitale informatievoorziening in de zorg.
Daarbij kijken we niet alleen naar Nederland, maar ook naar wat er internationaal gebeurt. 

 

 

​​Nictiz  |  Postbus 19121  |  2500 CC Den Haag  |  Oude Middenweg 55  |  2491 AC Den Haag   
070 - 317 34 50  |  www.nictiz.nl​