1 november 2023

Voorgenomen patchrelease MedMij eind november

Algemeen
Ontwikkelaars
Standaarden
Abonnementen beheren

Voorgenomen patchrelease MedMij eind november

Dit bericht is voor ontwikkelaars.  

Voor zover het backwards-compatible kan, verwerken we jullie feedback uit de implementatie- en kwalificatietrajecten in zogeheten patchreleases. Zo verbeteren we de informatiestandaarden en de technische specificaties maandelijks. Deze wijzigingen hebben geen effect op de interoperabiliteit en de (lopende) kwalificaties. 

Voor de patchrelease van [dag maand] aanstaande selecteerden we een aantal voorgenomen wijzigingen in zowel de 2019.01-, 2020.01-, 2020.02- als de nieuwste MedMij 6-publicatie. Deze zijn via onderstaande tabel te raadplegen in BITS: 

 

Publicatie                 

Te vinden via  

2019.01  

https://bits.nictiz.nl/issues/?filter=17108

2020.01  

https://bits.nictiz.nl/issues/?filter=17109

2020.02  

https://bits.nictiz.nl/issues/?filter=17110

MedMij 6 

https://bits.nictiz.nl/issues/?filter=17107

 

Per wijziging is de impact ervan beschreven. De functionele wijzigingen zijn beschreven in het Nederlands en de technische wijzigingen in het Engels. Daarnaast is de voorgestelde oplossing zowel in het Nederlands als in het Engels beschreven. Sinds [dag datum] zijn de wijzigingen compleet en uitgewerkt in BITS. 

Wil je reageren op de voorgenomen wijzigingen? Dan kun je dit doen door een bericht te plaatsen in de individuele wijzigingen (te vinden via bovenstaande links). De experts van de standaarden pakken het dan vervolgens op en nemen je input ter overweging mee. De uiteindelijke publicatie zal hier op MedCom worden gecommuniceerd. 

Als je vragen hebt, neem dan contact op met het loket.  

Nictiz is de Nederlandse kennisorganisatie voor digitale informatievoorziening in de zorg.  


Nictiz ontwikkelt een visie op het zorginformatiestelsel en de architectuur die dat stelsel ondersteunt. We ontwikkelen en beheren standaarden die digitale informatievoorziening mogelijk maken en zorgen ervoor dat zorginformatie eenduidig kan worden vastgelegd en uitgewisseld.  


Daarnaast adviseren we en delen we kennis over digitale informatievoorziening in de zorg. Daarbij kijken we niet alleen naar Nederland, maar ook naar wat er internationaal gebeurt. 

 

 

​​Nictiz  |  Postbus 19121  |  2500 CC Den Haag  |  Oude Middenweg 55  |  2491 AC Den Haag   
070 - 317 34 50  |  www.nictiz.nl​