17 augustus 2023

Voorbereidingen Pilot voor extensie Vertegenwoordigen van start

Verschillende koepels hebben in het verleden gevraagd om vertegenwoordiging mogelijk te maken in het MedMij afsprakenstelsel zodat PGO’s en DVA’s dit kunnen inbouwen. Wij hebben dit vanaf versie 1.5.0 opgenomen in het stelsel maar stellen vast dat deze dienst nog niet gerealiseerd wordt in de praktijk en dat er dus geen gebruik van wordt gemaakt.

Dit is voor ons de aanleiding geweest om met een pilot een vervolg te geven op de Proof of Concept. Daarin wordt de gehele keten ingericht met de PGO’s en de DVA die ook de PoC hebben uitgevoerd. In samenwerking met een zorgaanbieder en een kleine groep zorggebruikers. Met als doel om alle aspecten van implementatie in kaart te brengen en dit in de vorm van een handreiking beschikbaar te stellen aan alle leveranciers en zorgaanbieders die vertegenwoordigen op basis van een machtiging mogelijk willen maken. Voor de volledigheid: het gaat in eerste instantie om vertegenwoordigen op basis van een vrijwillige machtiging omdat die voorziening nu beschikbaar is via DigiD. Wanneer andere voorzieningen beschikbaar komen zal dit uitgebreid worden met vertegenwoordigen op basis van ouderlijk gezag en daarna andere vormen van wettelijke vertegenwoordiging maar niet in deze pilot.

Deze pilot wordt uitgevoerd met enkele PGO’s in het derde kwartaal van dit jaar met mogelijk een uitloopperiode. Wij nodigen partijen uit om zich aan te melden voor deelname, eventueel zullen we een keuze moeten maken.  

Interesse kan kenbaar worden gemaakt door een e-mail te sturen aan Wijnand Vehmeijer (wijnand.vehmeijer@vzvz.nl).