9 mei 2023

Release MedMij Afsprakenstelsel succesvol

Algemeen
Afsprakenstelsel
Abonnementen beheren

MedMij publiceerde vandaag een nieuwe release van het afsprakenstelsel: 2.0.0. Release 1.6.0 wordt daarmee de verplichte release voor gegevensuitwisseling conform MedMij. Alle deelnemers aan het MedMij Afsprakenstelsel kunnen zo geleidelijk de (deels verplichte, deels optionele) veranderingen doorvoeren die release 2.0.0 met zich meebrengt.

MedMij-deelnemers waren betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe release en de uitwerking daarvan. Net als de voorgaande release kwam 2.0.0 tot stand op basis van requests for change (RFC’s). Deze RFC’s werken we in een openbare omgeving uit (Confluence) zodat MedMij-deelnemers kunnen bijdragen aan (mogelijk) toekomstige ontwikkelingen. De uitwerkingen van de laatste onderwerpen zijn hier te vinden: https://afsprakenstelsel.medmij.nl/pages/viewpage.action?pageId=117310451

Hiervoor organiseerde MedMij onder meer Expertsessies waarin betrokkenen actief mee konden denken over de nieuwe release van het afsprakenstelsel. Ook dit keer zagen we tijdens de sessies veel betrokkenheid van MedMij-deelnemers waarmee we fundament verder kunnen verstevigen.

RFC’s versie 2.0.0

Je kunt hier de releasenotes raadplegen om de wijzigingen in detail door te nemen. 

Correcties versie 1.6.0

Je kunt hier de correcties op versie 1.5.1 raadplegen.

Vaste url naar het MedMij Afsprakenstelsel

Om te voorkomen dat in de toekomst met elke nieuwe release van het MedMij Afsprakenstelsel links moeten worden aangepast, zijn er  twee vaste url's:

https://afsprakenstelsel.medmij.nl/display/MMVerplicht, waarop nu versie 1.6.0 te vinden is.

https://afsprakenstelsel.medmij.nl/display/MMOptioneel, waarop nu versie 2.0.0 te vinden is.

Op het moment dat er nieuwe versies gepubliceerd worden, landen deze altijd op deze omgevingen.