16 september 2024

Publicatie alpha-versie MedMij SDD generieke functies

Change Management
Afsprakenstelsel
Abonnementen beheren

De alpha versie van het solution design document (SDD) voor de generieke functies is gepubliceerd. Het SDD beschrijft de oplossingsrichting in concept voor de generieke functies Vertrouwde authenticatie, Lokalisatie en Toestemmingen.

Op dit moment moeten PGO-gebruikers voor iedere zorgaanbieder (met behulp van DigiD of een ander herkenningsmiddel) inloggen om toestemming voor uitwisseling met de PGO te geven aan de aanbieder. Tijdens meerdere onderzoeken is gebleken dat mensen tijdens dit proces afhaken. Uitgangspunt is dat de authenticatiedienst toegang biedt tot non-concurrentiële functies op het gebied van autorisatie, authenticatie, lokalisatie en adressering. Deze generieke functies zijn op dit moment nog niet volledig ingevuld. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geeft invulling aan de authenticatiedienst en Mitz is aangewezen als lokalisatievoorziening en toestemmingsvoorziening. Het project generieke functies focust zich op de uitwerking van deze functies binnen het MedMij Afsprakenstelsel.

Het doel van het solution design is om een gedetailleerd en werkbaar plan te ontwikkelen voor het implementeren van technologie-oplossingen die voldoen aan de behoeften van zowel zorgaanbieders als zorggebruikers. Het omvat het vertalen van zakelijke en technische vereisten naar een duidelijke blauwdruk voor de te implementeren systemen en processen.

Het SDD is terug te vinden op de MedMij Change Management-pagina en zal tijdens de MedMij Expertsessie van 18 september worden besproken.

Het is ook mogelijk om feedback te geven via e-mail. Dit kan via productmanagement@medmij.nl.