19 oktober 2023

Oktoberrelease MedMij-standaarden

Algemeen
Ontwikkelaars
Standaarden
Abonnementen beheren

Oktoberrelease MedMij-standaarden

Dit bericht is voor ontwikkelaars. Op24 oktober is er een patchrelease uitgebracht voor alle actuele releases (2020.02, 2020.01, 2019.01 en de nieuwste MedMij 6 publicatie). De [maand]release draait grotendeels om verbeteringen in documentatie- en voorbeeldmateriaal en verduidelijking in kwalificatiemateriaal. De wijzigingen zijn eerder aan jullie voorgelegd in een vorig nieuwsbericht

Voor zover het backwards compatible kan, verwerken we jullie feedback uit de implementatie- en kwalificatietrajecten in zogeheten patchreleases. Zo verbeteren we maandelijks de informatiestandaarden en de technische specificaties. Deze wijzigingen hebben geen effect op de interoperabiliteit en de (lopende) kwalificaties. 

Elke actuele release bevat afzonderlijke versies van informatiestandaarden. Een overzicht van alle gegevensdiensten die je binnen MedMij kunt ontsluiten met de te implementeren specificaties uit de informatiestandaard kun je vinden in de MedMij Catalogus

Wijzigingen voor actuele releases worden in BITS apart geclassificeerd. Een aantal van de voorgenomen wijzigingen zijn, na zorgvuldige afweging, doorgeschoven naar de patchrelease van november. De uiteindelijke selectie aan doorgevoerde wijzigingen zijn per patchrelease (ingelogd) te vinden via onderstaande links: 

 

Publicatie 

Te vinden via 

2019.01 

 https://bits.nictiz.nl/issues/?filter=17104

2020.01 

https://bits.nictiz.nl/issues/?filter=17105

2020.02 

https://bits.nictiz.nl/issues/?filter=17106

MedMij 6 

https://bits.nictiz.nl/issues/?filter=17102

 

De functionele wijzigingen zijn beschreven in het Nederlands, de technische wijzigingen in het Engels. De releasenotes vind je op het functioneel ontwerp per informatiestandaard.  

Heb je vragen over de [maand]release? Neem dan contact op met het loket. De volgende patchrelease staat gepland voor eind november.