8 december 2022

Nieuwe opzet bijeenkomsten 2023

Kandidaat-deelnemers
Deelnemers
Abonnementen beheren

De kalender voor de bijeenkomsten van 2023 is bekend. Het aantal bijeenkomsten waar input wordt gevraagd van (kandidaat-)deelnemers op het MedMij Afsprakenstelsel nam dit jaar toe. Daarom hebben we voor 2023 de indeling aangepast.

Het aantal bijeenkomsten waarbij de input van MedMij-deelnemers is gewenst, nam dit jaar flink toe tot gemiddeld 89 uur per jaar (zie download). Naast deze bijeenkomsten worden er ook bredere bijeenkomsten voor ICT-leveranciers georganiseerd.

De toename van het aantal bijeenkomsten dit jaar kwam door de organisatie van de technische stand-up en bijeenkomsten voor het project Validatieproces en MedElkaar. De druk op (kandidaat-)deelnemers en de MedMij-organisatie werd daardoor groter.

Er kwamen tijdens de bijeenkomsten, mede door MedElkaar en het project Validatieproces, veel strategische en tactische zaken aan de orde. Nu de strategische roadmap duidelijk is en we ons met het afsprakenstelsel focussen op testen en productie, neemt het belang van technische bijeenkomsten toe. Een strategie is voor langere tijd en hoeft niet iedere maand opnieuw besproken te worden. Terwijl de techniek zich dagelijks ontwikkelt.

Uitgangspunt 2023

Het uitgangspunt voor de bijeenkomstenkalender 2023 is daarom minder overleg op strategisch en tactisch niveau, en meer overleg op operationeel niveau. Met de huidige kalender verlagen we het gemiddeld aantal uur van 89 uur naar 60 uur per jaar.

Kalender bijeenkomsten 2023

Wijzigingen t.o.v. 2022:

  • Leverancierstafel vindt 2 x per jaar plaats (was 8 x per jaar). Wordt uitgebreid met Update (1 uur extra per sessie).
  • Deelnemersraad vindt 2 x per jaar plaats, wordt uitgebreid met Update (1,5 uur extra per sessie).
  • De bijeenkomsten voor MedElkaar worden als te ontwikkelen onderwerpen ondergebracht in één of meerdere Expertsessies.
  • De bijeenkomsten voor het project Validatieproces worden als te ontwikkelen onderwerpen ondergebracht in een of meerdere Expertsessies.
  • De onderwerpen die n.a.v. BPM moeten worden uitgediept, worden ook ondergebracht in een of meerdere Expertsessies.
  • De Expertsessies waarin de RFC’s voor de ontwikkelkalender worden besproken, worden voorafgegaan door een request of comment op MedCom, waar deelnemers hun input kunnen geven, als onderdeel van het vooronderzoek. Het uitgewerkte concept wordt tijdens Expertsessie besproken.
  • 1 Deelnemersraad is een fysieke bijeenkomst.
  • Technische stand-up vindt 1 x per maand plaats (was elke week).

In onderstaande download vind je meer toelichting op de kalender voor 2023.