12 januari 2023

MedElkaar: startnotitie

Op 11 januari vond tijdens een Expertsessie de eerste consultatie over de MedElkaar scenario’s plaats. In de download onderaan dit bericht vind je de startnotitie die is besproken.

MedElkaar is in 2022 gestart op initiatief van Stichting MedMij, VWS, ZN en de Patiëntenfederatie met als doel om persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s) sneller beschikbaar, bruikbaar en nuttig te maken voor patiënten én zorgverleners. Hiervoor zijn knelpunten geïnventariseerd en gerubriceerd in bouwblokken. Ook zijn een aantal onafhankelijke onderzoeken gestart. De MedElkaar-activiteiten zullen in het eerste kwartaal van 2023 leiden tot een aantal besluiten door het ministerie van VWS en ZN over het optimale scenario om de doelen te bereiken. Je bent hierover eind 2022 geïnformeerd tijdens een Leverancierstafel, de Deelnemersraad en via de december update van MedElkaar.

Eind januari wordt in de MedElkaar-regiegroep een eerste adviesdocument besproken (gebaseerd op onderstaande startnotitie, aangepast met op 11 januari opgehaalde input), dat de basis vormt voor de besluitvorming. In februari wordt dit advies verder uitgewerkt, ten behoeve van de besluitvorming in maart.