5 februari 2024

Help mee met het beproeven van de PoC Patiëntvriendelijke Termen binnen MedMij

dvp
PROVES
PoC
Abonnementen beheren

PoC Patiëntvriendelijke Termen

De gegevens die in een PGO verzameld kunnen worden, bevatten vaak medische termen die voor PGO-gebruikers soms lastig te begrijpen zijn. Om de gebruikte terminologie toegankelijker te maken, hebben Nictiz en MedMij een eerste set medische termen voorzien van een mapping naar patiëntvriendelijke termen met een bijbehorende omschrijving. Deze nieuwe termen en omschrijvingen moeten door PGO’s ontsloten worden middels een REST API.

De verwachting is dat het gebruik van deze patiëntvriendelijke termen en omschrijvingen primair toegevoegde waarde oplevert voor de patiënt. Secundaire effecten kunnen zijn dat zorgverleners minder hoeven uit te leggen en dat het gebruik van PGO’s toeneemt door een verbeterde gebruiksvriendelijkheid.

Om de werking van de mapping en REST API technisch te beproeven en te voorzien van eventuele bevindingen en aanbevelingen, hebben Nictiz en MedMij aan PROVES gevraagd om een Proof of Concept te organiseren.

Voorwaarden deelname

Voor de PoC zijn we op zoek naar leveranciers die de rol DVP vervullen. De PoC heeft een tussentijdse deadline voor het opleveren van feedback op technische specificaties. Daarom komt PROVES graag in contact met leveranciers die kunnen voldoen aan de gevraagde capaciteit in de weken 9 t/m 12 van 2024 (zie ook onderstaande planning) en interesse hebben om bij te dragen aan de ontwikkelingen van het MedMij Afsprakenstelsel. Deelname vereist onder andere het in staat zijn om gegevens uit te wisselen conform MedMij in de praktijk. Aanwezigheid bij de werksessies is verplicht. Voor deelnemers aan de PoC wordt een vaste financiële tegemoetkoming beschikbaar gesteld. Voor een volledig overzicht van voorwaarden voor deelname en tegemoetkoming ontvangt u een deelnemersovereenkomst na aanmelding.

Beoogde tijdsplanning PoC Workflow

Datum

Bijeenkomsten

26 februari 13:00 – 14:00

Kick-off & feedbacksessie

4 maart 13:00 – 14:00

Bouwsessie 1

opvolgende maandagen 13:00 – 14:00

Bouwsessies (zo nodig)

opvolgende maandagen 13:00 – 14:00

 

Bespreken bevindingen met deelnemers

opvolgende maandagen 13:00 – 14:00

 

Afronding PoC

Aanmelden

Aanmelden voor deelname kan door een bericht te sturen naar PROVES-projectleider Victor Teunissen via victor.teunissen@vzvz.nl.

We ontvangen de aanmelding graag uiterlijk 19 februari aanstaande.