10 juli 2023

Help mee met het beproeven van Aanbiedermodules binnen MedMij

Help mee met het beproeven van Aanbiedermodules binnen MedMij[VT1] 

Het MedMij Afsprakenstelsel is continu onderhevig aan ontwikkelingen. Binnen het programma PROVES worden nieuwe functionaliteiten en gegevensdiensten beproefd met Proof of Concepts (PoC’s). Deze PoC’s helpen bij het verbeteren van het MedMij Afsprakenstelsel. Op dit moment zoeken we deelnemers die vanaf eind juli 2023 mee willen werken aan de PoC ‘Aanbiedermodules’. Deze PoC wordt uitgevoerd in opdracht van MedMij.

Context
Zorgaanbieders hebben nu veelal bestaande integraties/koppelingen met eHealth-modules. Om zo veel mogelijk gebruik te maken van deze bestaande infrastructuur is de wens uitgesproken om een PGO-gebruiker toegang te laten verkrijgen tot deze bestaande modules via de PGO – hierna te noemen: ‘Aanbiedermodules’. De belangrijkste reden hiervoor is dat een PGO-gebruiker hiermee ondersteund kan worden in het zorgproces. Denk hierbij aan het maken van een afspraak of het invullen van een vragenlijst. MedMij heeft voor het concept ‘Aanbiedermodules’ ontwerpen gemaakt en aan PROVES gevraagd om deze ontwerpen met PoC-deelnemers aan te vullen en de ontwerpen technisch te beproeven middels een Proof of Concept (PoC).
 

PoC Aanbiedermodules
In deze PoC wordt de toepassing van ‘Aanbiedermodules’ binnen MedMij technisch beproefd met behulp van eAfspraak. De insteek is dat ‘Aanbiedermodules’ een bredere toepassing heeft dan enkel het maken en verzamelen van afspraken. Voorafgaand aan de technische beproeving vindt een theoretische verdieping op de technische specificaties plaats om de nog te specificeren onderdelen van het technisch ontwerp in te vullen en aan te scherpen.

Voorwaarden deelname
Voor de PoC ‘Aanbiedermodules’ zijn we op zoek naar leveranciers die de rol XIS, DVA, DVP en moduledienst vervullen. De PoC moet worden opgeleverd voor oktober 2023. Daarom is PROVES op zoek naar leveranciers die kunnen voldoen aan de gevraagde capaciteit in de weken 31 (begin augustus) t/m 39 (eind september) en interesse heeft om bij te dragen aan de ontwikkelingen van het MedMij Afsprakenstelsel. Aanwezigheid bij de werksessies/-overleggen is verplicht. Onderstaand schema bevat de voorlopige planning van sessies.

 

Datum

Werksessies

 

31 juli 9:00 – 10:30

Kick-off & theoretische verdieping technische specificaties

7 aug 9:00 – 10:30

Theoretische verdieping technische specificaties

14 aug - 11 sept 9:00 – 10:00

Wekelijkse scrumsessie op maandagochtend
(eerste half uur scrum, tweede half uur werksessie)
 

13 sept 9:00 – 17:00

Testdag 1
(inspanning voor deelnemers afhankelijk van verricht ontwikkelwerk en testbevindingen)
 

20 sept 9:00 – 17:00

Testdag 2
(inspanning voor deelnemers afhankelijk van verricht ontwikkelwerk en testbevindingen)

 

Gedurende de weken waarin de scrumsessies plaatsvinden, schatten we de verwachte inspanning van deelnemers op 4 tot 8 uur ontwikkelwerk per week.  

Tijdens de PoC wordt ondersteuning aangeboden vanuit MedMij en PROVES op het gebied van architectuur, projectmanagement en inhoudelijke expertise.

Voor deelnemers aan de PoC wordt een vaste financiële tegemoetkoming beschikbaar gesteld. Een voorkeurscriterium voor deelname is het ondersteunen van de gegevensdienst ‘Verzamelen Afspraken/eAfspraak’ en het in staat zijn om gegevens uit te wisselen conform MedMij in de praktijk.

Aanmelden
Aanmelden voor deelname kan door een e-mail te versturen naar PROVES-projectleider Niek Gosen via niek.gosen@vzvz.nl.

We ontvangen de aanmelding graag uiterlijk zondag 23 juli 2023 [EO2] aanstaande.[VT3] 

Bijlage
Technische specificaties voor wat gebouwd moet worden tijdens de PoC zijn te vinden in bijgevoegd bestand.