15 juni 2020

Update zomerrelease 2020: Publicatie bètapackage

Algemeen
Deelnemers
Kandidaat-deelnemers
Kwalificatie
Standaarden
Abonnementen beheren

De zomerrelease 2020 willen we transparant laten verlopen. Via deze link kun je daarom te allen tijde (ingelogd) de voorgenomen selectie van wijzigingen raadplegen. Per issue kun je daar de voorgestelde oplossing en geschatte impact vinden en daarop reageren.

Doordat wijzigingen zich bevinden in FHIR-profielen die in meerdere standaarden gebruikt worden, gaan alle MedMij-standaarden wijzigen naar aanleiding van de release. Deze wijzigingen brengen de standaarden in lijn met onder andere de FHIR-standaard en zibs. Hiermee bereiden we de standaarden en jullie voor op toekomstige omvangrijkere releases. Daarnaast voeren we een aantal verduidelijkingen door in functionele beschrijvingen en specificaties die meer verheldering geven bij het implementeren van standaarden en de voorbereiding op de kwalificatie. 

De maandelijkse patchreleases die jullie van ons gewend zijn, zijn in aanloop naar de zomerrelease stilgelegd. Een bericht met de planning en impact op kwalificatie volgen in de update van juli. Houd onze berichtgeving in de gaten!

De consultatie duurt tot 9 juli aanstaande en de FHIR-wijzigingen kun je raadplegen op GitHub. We roepen onze (kandidaat-)deelnemers op hier een blik op te werpen.

Wil je reageren? Dat kan middels een reactie in het specifieke issue in BITS.