25 januari 2022

Tips voor betere vindbaarheid van zorgaanbieders via ZORG-AB

Algemeen
PROVES
Uitwisseling
Abonnementen beheren

Het aansluiten van steeds meer (verschillende) zorgaanbieders en zorginstellingen bij MedMij brengt complexiteit voor de zorggebruiker met zich mee. Het vinden van de juiste zorgaanbieder wordt steeds lastiger. Een informatiekaart biedt leveranciers suggesties om nog andere middelen toe te passen om de zoekfunctie zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

ZORG-AB

Verschillende landelijke zorginitiatieven, zoals de invoering van een landelijke voorziening voor toestemmingen (Mitz) en de ontwikkelingen van MedMij, hebben geleid tot het ontwikkelen van één digitaal adresboek van zorgaanbieders: ZORG-AB. Op functioneel gebied is echter nog geen best practice beschikbaar om ZORG-AB gebruiksvriendelijk toe te passen binnen een PGO.

PoC ZORG-AB

De doelstelling van de PoC ZORG-AB is om richtlijnen en best practices op te stellen voor de implementatie van het koppelvlak met ZORG-AB. Enkele werksessies met leveranciers hebben mogelijk gewenste functionaliteiten opgeleverd. Deze nieuwe functionaliteiten zijn verwerkt in een aantal mock-ups, met behulp van software om grafische gebruikersinterfaces te ontwikkelen. Binnenkort beproeven zorggebruikers deze functionaliteiten en mock-ups op hun werking. Bedoeld om te onderzoeken of de mock-ups aansluiten bij de behoefte van gebruikers en of zij nog andere functionaliteiten wensen.

Informatiekaart

Onderstaande informatiekaart geeft één van de opgestelde mock-ups weer en geeft bovendien tips voor de zoekfunctie in een PGO. Naar verwachting volgt in Q1 2022 een eindrapportage met daarin alle bevindingen van de PoC.

pdf
pdf

Informatiekaart Zorg-AB

Tips voor betere vindbaarheid zorgaanbieder via ZORG-AB

Bekijk document