8 mei 2023

Oproep: afvaardiging namens alle MedMij-deelnemers voor implementatie

Algemeen
dvp
dvza
Abonnementen beheren

De deadline staat: in 2025 een goed gevuld PGO voor alle Nederlanders, die van meerwaarde is in het zorgproces, zoals genoemd in het coalitieakkoord en het integraal zorgakkoord (IZA). Met alle ontwikkelingen en de daarbij behorende processen rondom MedMij en MedElkaar betekent dat een flinke uitdaging voor ons allemaal. We zijn er ook allemaal bij gebaat om deze uitdaging tot een goed einde te brengen. En dat vraagt om een grotere slagkracht en meer flexibiliteit in de samenwerking. Dit kunnen we beter realiseren als er namens de MedMij-deelnemers een afvaardiging wordt benoemd. 

Plan van aanpak voor implementatie MedMij

MedElkaar wil graag samen met vier afgevaardigde deelnemers een advies realiseren voor het implementatieplan MedMij. Dit plan kan in het kader van de IZA samen met andere plannen (bijvoorbeeld uit de sectoren) gebundeld worden tot een overkoepelend implementatieplan dat aansluit bij het landelijk beleid van VWS en ZN.

Gezamenlijke afvaardiging

Er is al een DVP als afgevaardigde aangeschoven, namelijk Hans ter Brake van de PGO-coalitie in oprichting. De oproep aan alle MedMij-deelnemers is om gezamenlijk nog een DVP en twee DVA’s af te vaardigen. Deze vier personen mogen namens alle MedMij-deelnemers meewerken aan het plan van aanpak voor de implementatie van MedMij. Dit plan zal tijdens Expertsessies worden besproken met de rest van de deelnemers.

Het aanmelden van de afvaardiging kan uiterlijk 11 mei a.s. door een mail te sturen naar productmanagement@medmij.nl

Wat als…

Wordt er onder deelnemers geen overeenstemming over de afvaardiging bereikt? Dan zal MedMij zelf een aantal partijen benaderen of een oproep doen om individueel aan te melden. Het heeft sterk de voorkeur om door middel van gezamenlijke afvaardiging de kennis van jullie als MedMij-deelnemers vanaf de eerste start mee te nemen in het plan.