21 juli 2023

Help mee met het beproeven van Workflow binnen MedMij

Help mee met het beproeven van Workflow binnen MedMij

Het MedMij Afsprakenstelsel is continu onderhevig aan ontwikkelingen. Binnen het programma PROVES worden nieuwe functionaliteiten en gegevensdiensten beproefd met Proof of Concepts (PoC’s). Deze PoC’s helpen bij het verbeteren van het MedMij Afsprakenstelsel. Op dit moment zoeken we deelnemers die vanaf begin augustus 2023 mee willen doen aan de PoC ´Workflow´. Deze PoC wordt uitgevoerd in opdracht van MedMij en in nauwe samenwerking met MedMij en Nictiz. We zijn hiervoor op zoek naar leveranciers die de rol XiS, DVA en DVP vervullen. 

PoC Workflow

Activiteiten in de zorg, maar ook in andere domeinen, hebben vaak een volgordelijkheid van acties om een bepaald proces goed uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een arts die zelfmetingen wilt ontvangen van een patiënt. Dat betekent dat een patiënt de zelfmetingen moet vastleggen in zijn/haar PGO en deze moet delen met de arts zodat hij de gegevens vervolgens kan inzien. In zo’n proces vinden over en weer acties plaats tussen de arts en de patiënt. De volgordelijkheid van deze acties wordt ondersteund met het concept ´Workflow´.

In het MedMij Afsprakenstelsel zullen afspraken worden opgenomen waarmee de PGO-gebruiker op een gestandaardiseerde, consistente en gebruiksvriendelijke manier, vanuit de PGO, kan participeren in diverse workflows.

Aan PROVES is gevraagd om uitvoering te geven aan dePoC ´Workflow´. In de PoC wordt samen met leveranciers het concept ´Workflow´ technisch en functioneel beproefd en toegepast in combinatie met de gegevensdiensten ´Delen BgZ-Wijzigingsverzoek´ en ´Delen Meetwaarden Vitale Functies´.

Voorwaarden deelname

  • Voor de PoC ´Workflow´ zijn we op zoek naar leveranciers die de rol XiS, DVA en DVP vervullen.
  • De PoC moet worden opgeleverd voor oktober 2023. Daarom zijn we op zoek naar leveranciers die kunnen voldoen aan de gevraagde capaciteit in de weken 32 t/m week 40 (begin augustus t/m eind september 2023) en interesse hebben om bij te dragen aan de ontwikkelingen van het MedMij Afsprakenstelsel.
  • Een voorkeurscriterium voor deelname is het ondersteunen van de gegevensdiensten ´Delen BgZ-Wijzigingsverzoek´ en/of ´Delen Meetwaarden Vitale Functies´ en het in staat zijn om gegevens uit te wisselen conform MedMij in de praktijk.
  • Aanwezigheid bij de werksessies is verplicht.

Voor deelnemers aan de PoC wordt een vaste financiële tegemoetkoming beschikbaar gesteld.

In de bijlage vind je meer informatie over wat er technisch gerealiseerd dient te worden gedurende de PoC. 

Tijdens de PoC wordt ondersteuning aangeboden vanuit MedMij, Nictiz en PROVES op het gebied van architectuur, inhoudelijke expertise en projectmanagement. Onderstaand schema bevat de voorlopige planning van sessies.

Tijdspanne

7 aug 15:00 – 16:30 - Kick-off & ontwerpsessie

14 aug 14:30 – 16:00 - Verdieping technische specificaties & mock-ups reviewen

22 aug - 12 sept 10:30 – 11:30 - Wekelijkse scrumsessie op dinsdagochtend (eerste halfuur scrum, tweede halfuur werksessie)

22 sept 09:00 – 16:00 - Testdag 1 (inspanning voor deelnemers afhankelijk van verricht ontwikkelwerk en testbevindingen

29 sept 09:00 – 16:00 - Testdag 2 (inspanning voor deelnemers afhankelijk van verricht ontwikkelwerk en testbevindingen)

Week 40 - Bevindingen verzamelen

Oktober '23 - Afronding PoC

Aanmelden

Aanmelden kan door een bericht te sturen naar PROVES projectleider Ellemijn Oomes via Ellemijn.oomes@vzvz.nl

We ontvangen de aanmelding graag uiterlijk 2 augustus aanstaande.