24 januari 2022

Kickstart Medicatieoverdracht in de keten

Algemeen
Deelnemers
Kandidaat-deelnemers
Uitwisseling
Abonnementen beheren

Het ministerie van VWS stelt subsidie beschikbaar voor de Kickstart Medicatieoverdracht waarbij de informatiestandaard Medicatieproces 9 in samenhang met de richtlijn ‘Overdracht van medicatiegegevens in de keten’ in beperkte setting wordt getoetst in de praktijk. Het beleidskader en het plan van aanpak vormen de basis van de subsidieaanvraag. PGO's maken onderdeel uit van de beleidsregel.

Medicatieoverdracht in de hele keten

De kwaliteitsstandaard 'Overdracht van medicatiegegevens in de keten' omschrijft de verantwoordelijkheden van artsen, apothekers, verpleegkundigen en patiënten. De benodigde basisset medicatiegegevens is uitgebreid. Andere verbeteringen zijn, dat naast voorgeschreven en verstrekte medicatie, geneesmiddelen die iemand al gebruikt worden geregistreerd. Ook nieuw is een risico-inschatting door de arts en apotheker. De kwaliteitsstandaard regelt de uitwisseling van medicatiegegevens in de hele keten: van huisartsenzorg, apotheken en ziekenhuizen tot verpleeghuiszorg, thuiszorg, trombosediensten en tandartsen.

De beleidsregel voor de kickstart Medicatieoverdracht is inmiddels gepubliceerd. Hierin zijn ook PGO’s opgenomen.

Subsidie

In het beleidskader staan de voorwaarden voor deelname en de wegingscriteria beschreven. Het plan van aanpak beschrijft doel, opzet, aanpak en kaders voor de uitvoering van de Kickstart. Deze worden ook kort toegelicht in bijgaande toelichting en presentatie. Vragen over deze toelichting kunnen tot en met 20 januari worden ingestuurd via het speciale vragenformulier.

De subsidie kan tot uiterlijk 15 april 2022 aangevraagd worden via de website van DUS-I. Alle documenten voor de subsidieaanvraag vind je in de kennisbank van Samen voor Medicatieoverdracht.

Klik hier voor de bouwkostenspecificatie voor PGO-leveranciers.

Informatiebijeenkomsten

Meer info en aanmelden: https://www.samenvoormedicatieoverdracht.nl/kickstart-medicatieoverdracht/