6 september 2022

Aanmelden PGO-leveranciers voor VIPPtathon

In juni nodigden VIPP 5 en MedMij, leveranciers en instellingen uit voor deelname aan het ‘begeleid live gaan ondersteuningstraject’, dat VIPP 5 en MedMij gezamenlijk opzetten. Onderdeel van dit traject is een VIPPtathon van 17 oktober t/m 4 november (zie ook onderstaande concept-planning). Voor deze VIPPtathon roepen we PGO-leveranciers op die met de instellingen en andere leveranciers willen gaan testen.


 

Doel

Eind september zullen veel instellingen die deelnemen aan de VIPP 5-regeling met hun MedMij-zorgaanbiedernaam op de Zorgaanbiederslijst (ZAL) staan. Vanaf dat moment kunnen patiënten hun gegevens ophalen in een PGO. Om ervoor te zorgen dat patiënten probleemloos gebruik kunnen maken van een PGO, is het belangrijk dat er goed getest wordt. Daarom organiseert VIPP 5 in samenwerking met MedMij deze VIPPtathon.

Inhoud VIPPtathon

De praktijk leert dat vermelding van een zorgaanbieder op de ZAL en een gekwalificeerde EPD/DVZA-PGO-keten geen garanties geeft op een vlekkeloze uitwisseling. Verder testen is noodzakelijk. Tijdens de VIPPtathon wordt iedere aangemelde leverancier of instelling in een kort tijdsbestek aan de hand van verschillende testscripts getest. Een team van specialisten zal aanwezig zijn om te zorgen dat bevindingen direct kunnen worden opgepakt door de betrokken organisaties. Zo kunnen we in korte tijd veel met elkaar testen en problemen verhelpen. Met als uiteindelijke doel dat gegevens van patiënten op de juiste manier worden ontsloten naar de PGO.

Aanmelden

Ben je PGO-leverancier? Meld je dan uiterlijk 18 september aan, zodat we de VIPPtathon en het testen kunnen gaan plannen. Stuur hiervoor een e-mail naar VIPP@NFU.nl.

We kunnen je dan ook informeren over de VIPPtathon en de inzet die we van PGO’s vragen.

Meer informatie over het begeleid testen en live gaan vind je in dit nieuwsbericht van 22 juni jl. op MedCom: https://deelnemers.medmij.nl/nieuws/ondersteuning-voor-vipp-5-deelnemers-begeleid-live-gaan-met-medmij. Tevens is aan dit bericht de concept-planning voor de VIPPtathon toegevoegd.